Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bas Serdang Angels
Bas Serdang Angels dilancar

NEWS

Angels Cipta Sejarah

Hijau Kuning kebanggaan Angels megah di jalan raya

Semalam berlangsungnya majlis ringkas pelancaran kenderaan rasmi Universiti Putra Malaysia (UPM) bertemakan pasukan ragbi Serdang Angels disempurnakan oleh Naib Canselor, Profesor Dr. Mohd Roslan Sulaiman.

Pengurus Serdang Angels, Mohd Zyuraidi (kanan) bersama kenderaan rasmi UPM yang dilancarkan semalam

Pengurus pasukan , Mohd Zyuraidi Abdul Majid, yang dihubungi Ragbi.MY berkata, sebanyak tiga unit kenderaan iaitu sebuah van, sebuah coaster dan sebuah bas dengan reka bentuk menarik bertemakan pasukan itu dilancarkan bersempena sambutan Jubli Emas penubuhan UPM.

Bas Angels
Coaster yang dilancarkan semalam oleh Naib Canselor UPM

“Ini merupakan satu pengiktirafan kepada Serdang Angels dan saya yakin semua pemain yang pernah bersama pasukan ini akan turut berbangga apabila melihat kenderaan-kenderaan ini megah menyusuri jalan raya,” kata Zyuraidi.

Dari kiri: Muhammad Zyuraidi Abdul Majid, Dr. Ahmad Naim Ismail, Prof. Dr. Arifin Abdu (TNC HEPA), Dr. Saidon Amri dan Prof. Madya Dr. Farinazleen Mohamad Ghazali hadir sama meraikan pelancaran kenderaan rasmi UPM

“Kami merakamkan jutaan terima kasih kepada Pengurusan Universiti yang mengangkat martabat sukan ragbi serta sentiasa memberikan sokongan padu kepada kami seterusnya menjadikan pasukan paling disegani antara institusi pengajian di negara ini,” katanya lagi.

Van rasmi UPM bertemakan Angels
Van rasmi universiti dengan warna hijau kuning tradisi Angels

UPM merupakan Pusat Kecemerlangan Sukan Ragbi telah mencipta pelbagai kejayaan khususnya dalam arena ragbi kebangsaan serta melahirkan pemain-pemain negara melalui program yang dilaksanakan.

Skuad Angels di hadapan bas yang dilancarkan
Kenderaan rasmi universiti jadi kebanggaan skuad Angels

BERILMU BERBAKTI – WITH KNOWLEDGE WE SERVE

“ANGELS FLY HIGH”

Cogan kata keramat UPM akan dibawa bersama reputasi pasukan ragbi universiti itu yang penuh dengan sejarah dan tradisi kecemerlangan.

Dapatkan berita terkini dan perkembangan dunia ragbi tempatan dan antarabangsa dibawakan hanya oleh satu-satunya media ragbi tempatan.

Klik di sini untuk melanggan majalah Ragbi.MY >>

Ragbi.MY edisi Disember kini berada di pasaran

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

FEATURES

Menjelang aksi perlawanan akhir Piala Agong 2019 di antara Sabah menentang Terengganu di Stadium UPM hari ini, peminat ragbi tempatan pastinya menanti dengan penuh...

Advertisement
0