Connect with us

Hi, what are you looking for?

NEWS

KRM Umum Sop Terkini Berkuatkuasa 1 Oktober 2020

Berkuatkuasa 1 Oktober 2020, penganjuran perlawanan persahabatan (7 sebelah dan 10 sebelah) yang pada ketika ini terhad kepada empat pasukan sahaja, akan diberi kebenaran sehingga lapan pasukan.

Manakala bagi penganjuran Liga Ragbi Negeri 15 sebelah, kebenaran hanya diberikan kepada Ahli-ahli Gabungan KRM sahaja dan perlu memaklumkan kepada Pengerusi Pengadil Negeri dan Pengarah Perubatan dan Kebajikan Pemain KRM.

Demikian menurut surat pemakluman oleh Naib Presiden merangkap Pengarah Pertandingan KRM, Mohamad Fahmy Abd Jalil yang disalurkan kepada Ragbi.My hari ini.

Surat pemakluman oleh Kesatuan Ragbi Malaysia (KRM)

Turut diberi perhatian serius ialah pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) seperti digariskan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN), Kementerian Belia dan Sukan (KBS) dan KRM sendiri.

Penggiat sukan ragbi boleh merujuk kepada dokumen yang disertakan di bawah ini (boleh dimuat turun).

Pengumuman ini dijangka menerima reaksi positif daripada komuniti ragbi tanahair untuk sama-sama menyemarakkan lagi arena sukan tempatan namun pematuhan terhadap SOP harus dititikberatkan bagi mengelakkan risiko penularan Covid-19.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

NEWS

Keputusan sebulat suara dicapai dalam Mesyuarat Agung Tahunan KRM

NEWS

Kesatuan Ragbi Malaysia (KRM) bersetuju untuk melakukan penjenamaan semula nama pasukan ragbi kebangsaan sebagai pasukan Bunga Raya. Agensi berita BERNAMA melaporkan, Setiausaha Agung KRM,...

NEWS

Malaysia stands at 49th place while Singapore at 55th and Thailand at 76th place of the latest World Rugby ranking

NEWS

Dr. Mazlan Ismail meninggal dunia akibat komplikasi setelah diserang strok sejak 7 Januari lalu

Advertisement
0