Connect with us

Hi, what are you looking for?

NEWS

RSC Friendly Series Bermula 19 Sept

Royal Selangor Club Rugby (RSC) buat julung kalinya menganjurkan perlawanan persahabatan ragbi melibatkan lapan pasukan bermula 19 September ini.

Semalam telah berlangsungnya sesi pengenalan kepada penganjuran acara itu bertempat di RSC Dataran Merdeka dengan dihadiri oleh jurulatih serta pengurus pasukan-pasukan terlibat.

Pool A menyaksikan RSC, KMC Tsunami, COBRA dan KOBA diletakkan dalam kumpulan yang sama manakala Pool B dibarisi oleh KL Tigers, Kelleys, STAROBA dan SMS Old Boys.

Senarai pasukan terlibat pada perlawanan RSC Friendly Series

Perlawanan peringkat pertama (Stage 1) dilaksanakan secara ’round robin’ dan seterusnya Stage 2 dimainkan secara Play-Off.

Dalam majlis yang sama turut menyaksikan Geomatic Solutions diwakili Alan Manan menyerahkan tajaan kit pasukan RSC The Dog bagi tahun 2020 kepada RSC Rugby Convener, Richard Dutton.

RSC Rugby Convener, Richard Dutton (kiri) menunjukkan kit pasukan bagi tahun 2020 disaksikan Alan Manan, Geomatic Solutions.

Kesemua perlawanan akan berlangsung pada setiap hari Sabtu petang dengan dua perlawanan akan berlangsung serentak (padang A dan B)

Ragbi.My selaku rakan kolaborasi RSC Rugby turut memeriahkan suasana majlis

UNTUK MAKLUMAN PEMINAT RAGBI TANAHAIR, PERLAWANAN DIJALANKAN SECARA TERTUTUP, TIADA PENONTON DAN PENYOKONG DIBENARKAN HADIR SERTA MENGIKUTI SOP YANG TELAH DITETAPKAN OLEH MAJLIS KESELAMATAN NEGARA, KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN SERTA KESATUAN RAGBI MALAYSIA.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Advertisement
0