Connect with us

Hi, what are you looking for?

FEATURES

TM One Touch Corporate Challenge Sajikan Aksi Menarik Ragbi Sentuh

Rentetan kejayaan Kelab Sukan Telekom Malaysia (TM) menganjurkan kejohanan ragbi empat penjuru antara syarikat-syarikat GLC tahun lepas, kelab berkenaan kembali dengan penganjuran acara ragbi untuk tahun ini.

Tampil dengan format kejohanan berbeza, TM One Touch Corporate Challenge akan berlangsung di Stadium Universiti Multimedia (MMU) Cyberjaya pada 18 Januari 2020.

Logo rasmi TM One Touch Corporate Challenge

Ragbi.my sempat menghubungi pengarah kejohanan, Mohd Zul Azree Painan untuk mendapatkan penjelasan terperinci mengenai acara tersebut.

Menurut Zul Azree, kejayaan menganjurkan kejohanan 4 GLC Malaysia pada tahun 2019 mendapat respon positif daripada pelbagai pihak.

Pengarah Kejohanan TM One Touch Corporate Challenge 2020, Zul Azree Painan

Justeru, beliau bersama ahli jawatankuasa Kelab Sukan TM berganding bahu menganjurkan kejohanan ragbi sentuh melibatkan penyertaan syarikat gergasi negara iaitu MAS, Sime Darby, IJM dan TM sendiri.

“Kejohanan kali ini sangat unik kerana ragbi sentuh mengikut undang-undang Federation of International Touch (FIT) akan digunapakai sepanjang permainan dan ini bakal memberikan persembahan menarik kepada penonton nanti,” jelas Zul Azree.

Menurutnya lagi, selain pasukan daripada empat syarikat korporat berkenaan, kejohanan kali ini turut disertai oleh pasukan veteran kelab-kelab ragbi alumni sekolah.

Petronas Green selaku Juara Keseluruhan Rugby 4 GLC 2019 pada November tahun lepas.
Photo Credit : M Suhaimi Yonz

Pasukan veteran alumni yang telah mengesahkan penyertaan terdiri daripada SDAR, SMSS, STJ, SEMSAS, SEMSAH dan VI, jelas beliau.

Pemenang bagi setiap kategori akan membawa pulang hadiah berupa piala, pingat dan wang tunai.

Beliau turut mengalu-alukan kehadiran peminat-peminat ragbi khususnya ahli keluarga dan warga kerja syarikat yang mengambil bahagian serta kelab ragbi alumni untuk sama-sama menyaksikan dan memberi sokongan sepanjang kejohanan berlangsung.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

NEWS

Kehadiran Malaysia dalam badan dunia berkenaan menjadikan sejumlah 46 buah negara kini bernaung di bawah FIT

FEATURES

Mengimbas kejayaan Malaysia selaku penganjur terbaik Touch World Cup 2019

NEWS

Situasi pandemik yang tidak menentu serta penguatkuasaan SOP ketat jadi penyebab utama

NEWS

Memorandum Perjanjian antara UPSI dan KRM bakal rancakkan ekosistem ragbi di Malaysia

Advertisement
0